KÖTÜ YÖNETİCİLİK DEVAM EDİYOR VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR...
30 Ağustos 2013, Cuma

 

                                       KÖTÜ YÖNETİCİLİK DEVAM EDİYOR VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR

 

                      Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kötü yönetim devam ediyor, hastane yöneticisinin (Talat Paşa!) beceriksizliği çalışanları ve vatandaşı mağdur ediyor.  663 sayılı KHK ile yürürlüğe giren yeni sistemde, yeni hizmete giren Tıp Fakültesinin eklenmesine rağmen ve burada hayati önemi haiz Anjiyo ve Açık Kalp Ameliyatları gibi güzel hizmetlerin yapılmasına rağmen, hastane de genel anlamda hizmet ve çalışanlar açısından gerileme dönemi devam ediyor.

                       Daha önce bazı olumsuz durumların yaşanması sırasında, bu sorunları gündeme getirip yetkililere iletmiştik ve gerekli düzenleme ve iyileştirmelerin yapılması için zaman tanımıştık.  Daha sonra sorunların çözülmediğini görünce bu durumu Sağlık Bakan Yardımıcımız sayın Agah KAFKAS’a da ilettik. Ancak geldiğimiz noktada hemen hiçbir konuda gelişme olmadığını, düzeltme anlayışının olmadığını ve bu Hastane Yöneticisinde Yönetişim mantığının olmadığını, çalışanları hiç dikkate almadığını, çalışanların memnuniyetini sağlama gibi bir derdi olmadığını görüyoruz.

Sendikamızın Toplu Sözleşme sürecinde gündeme getirip kazandırdığı bir gelişme ile Döner Sermayelerin erken, her ayın en geç 20 sine kadar ödenmesi gerekirken bir çok ay bu 25. ini bulmakta ve buna benzer bir çok sorun yaşatılmaktadır. Yöneticilik anlamında da bir çok keyfi uygulama baş göstermektedir.

Ayrıca en önemli konulardan bir tanesi de vatandaşın MR Rapor Sonuç işlemleri daha önce 3 gün içerisinde verilirken, bu Talat Paşanın Yöneticiliği döneminde 20-25 günü bulmakta ve bu anlamda hem vatandaş perişan olmakta, hem de bu birimlerde çalışan personel ve üyelerimiz bu gecikmeden dolayı vatandaşla karşı karşıya kalmakta ve hatta bazen Yöneticinin idari beceriksizliği yüzünden şiddete maruz kalmaktadırlar.

                    Bu asla kabul edilecek bir yönetim anlayışı değildir, çalışanlarımızın emeğine saygı gösterilmeli ve vatandaşlarımızla karşı karşıya getirecek uygulamalardan vazgeçilmelidir. Derhal bu ve buna benzer kötü yönetim anlayışı uygulamaların kaldırılmasını ve Adıyaman’da yaşayan vatandaşımıza ve çalışanlarımıza yakışır bir Yöneticilik anlayışının hakim olmasını sağlayacak gerekli çalışmaları yapmaları için yetkilileri uyarıyoruz. Aksi takdirde Sağlık Çalışanlarının yetkili temsilcisi Sağlık Sen, üyelerinden aldığı güçle ve yönetimin bir paydaşı olarak gerekli her türlü adımları atarak sağlık çalışanlarının mağdur olmasına izin vermeyecektir. Tüm Sağlık camiasına saygıyla duyurulur.

                                                                                                                          21.08.2013

                                                                                                                   Abdulkadir BOZAN

                                                                                                               Sağlık Sen Şube Başkanı

PAYLAŞ :