Virüse Yakalanan Adaylar da Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’na Girebilmeli
30 Eylül 2020, Çarşamba

Sağlık-Sen, 4 Ekim tarihinde yapılacak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’na giremeyecek COVID-19 tanısı pozitif ve teması bulunan adayların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesine yazılı başvuruda bulundu.  

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı giriş belgeleri yayınlandı. 
Yayınlanan giriş belgelerinde COVID-19 tanısı konan ve teması bulunan adayların sınava giremeyecekleri belirtildi. Pandemiyle kora kor mücadele eden sağlık çalışanlarının sınav mağduriyetinin giderilmesi için Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesine yazılı başvuruda bulundu.
Yazıda, COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerileri dâhilinde, diğer sınavlarda alınan önlemler çerçevesinde virüse yakalanan ve temaslı olan kişilerin sınavlara girdiği kaydedildi. Aynı önlemlerin alınarak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın yapılması ve yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerektiğinin altı çizildi.

 

PAYLAŞ :