ÇALIŞANLARIN TALEPLERİNE KÖR VE SAĞIRLAR...
04 Mart 2014, Salı

  Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi Sağlık çalışanlarının taleplerini görmezden geliyor, adete kör ve sağır davranıyorlar. Yıllardır Sağlık Sen olarak çalışanlarımız için yaptığımız girişimler ve ülke genelinde sağladığımız kazanım ve gelişmeler Adıyaman Kamu Hastane Birliğinde karşılığını bulmuyor, çalışanlardan bu hizmetler esirgeniyor.

“Sağlık Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nın 29/08/2007 tarih ve 2007/77 sayılı genelgesi gereğince yayımlanan 06/06/2007 tarih ve 3312 (2007//42) sayılı genelge uyarınca, Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlar bünyesinde çocuk bakımevleri açılmasının, görevli personelin güvenli ve huzurlu bir iş ortamında ve azamî verimlilikte istihdamının temini bakımından haiz olduğu hükmü bulunmaktadır.

                  Adıyaman’da 2. Basamak (Kamu Hastaneler Birliği) sağlık kuruluşlarında hizmet veren çalışanlarımız, üst yönetimleri olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ve il merkezindeki üst yönetimi olan Eğitim Araştırma Hastanesi yöneticisi tarafından görmezden geliniyor ve bu insani talebi keyfi olarak karşılanmıyor. Sağlık çalışanlarımızın Kreş Talebi önemsenmiyor, olumsuz karşılanıyor. Kahta Devlet Hastanesinde üyelerimizin yoğun talebi ve imzalı başvuruları üzerine yaptığımız girişimler neticesinde, Kahta Devlet Hastanesi yönetiminin pozitif yaklaşımları sonucu olumlu bulunarak Kamu Hastaneler Birliğine gerekli izin ve işlemler için resmi yazı yazılmıştır. Aradan geçen 5-6 aylık süreye rağmen, halen bir adım atılmamış ve dosya altı edilerek çalışanlarımızın bu acil ihtiyacı bilinçli olarak sekteye uğratılmıştır. Dolayısıyla bu yöneticilerin Sağlık çalışanlarının yasal talep ve ihtiyaçlarını dikkate almadığını, çalışanların memnuniyetini sağlama gibi bir derdi ve düşüncesi olmadığını bir kez daha görüyoruz.

Böyle bir yönetim anlayışı olamaz, Sağlık çalışanlarının talep ve ihtiyaçlarına bu derece kör ve sağır bir Yönetim ve Birlik Genel Sekreterliği olamaz. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi de, Yasa ve yönetmeliklerde mevcut olan ve insani bir ihtiyaç olan bu Kreş talebi hiç bir şekilde dikkate almazken, belki de bir ihtiyaç olmayan ve her an yıkılması muhtemel bir hastanede (82. Yıl Hastanesi) 400-500 bin TL para harcanıp, yara bakım ünitesi diye bir birim açarak, başarısızlıklarını kamufle etme çabaları içerisinde tribünlere oynanıp popülist bir davranış sergilemektedir. Çalışanlarının moral ve motivasyonunu ve iş verimini arttıracak, kuruma ve işine sahiplenme ve aidiyet duygusunu geliştirecek adımlar malesef atılmıyor ve buna ihtiyaç dahi görülmüyor. Çünkü yeni 400 yataklı Devlet Hastanesi binasında da böyle bir planlanma ve çalışmanın olmadığını görüyoruz.

                    Bu asla kabul edilecek bir yönetim anlayışı değildir, çalışanlarımızın emeğine saygı gösterilmeli, negatif bakış açıları derhal terkedilerek, pozitif, olumlu ve çalışanlarının katılımını sağlayan, kuruma aidiyet duygusunu geliştiren yaklaşım ve uygulamalar sergilenmelidir. Yeni binada mutlaka  ve acilen bir çalışma yapılarak acil bir ihtiyaç olan Kreş yapılmalıdır.

Sağlık Sen her zaman ve durumda Sağlık Çalışanlarının ve doğruların yanında, her türlü yanlış uygulamaların ve haksızlıkların karşısındadır ve karşı olmaya devam edecektir. Sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruyacak, bunun için her türlü çalışmayı yapmaya devam edecektir. Tüm çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PAYLAŞ :