Çürümüş Bu Sistemle Adaletin Sağlanması Mümkün Değildir
25 Eylül 2020, Cuma

Yayınlanan son ek ödeme yönetmeliklerine Sağlık-Sen Mersin Şubesi tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında tepki gösteren Genel Başkan Semih Durmuş, “Döner sermaye sistemi gövdesi çürümüş bir ağaca dönmüştür, meyve vermesi mümkün değildir. Çürümüş bu sistemle adaletin sağlanması da mümkün değildir” dedi.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakanlığı’nın palyatif çözümlerle bu sorunu gideremeyeceğini dile getirerek, “Her platformda mevcut döner sermaye yönetmeliğiyle bu işin çözülemeyeceğini anlatıyor, somut ve gerçekçi projelerimizi yetkililerle paylaşıyoruz. Maliye’den milyarlarca lira alıp dağıttıktan sonra hiç kimseyi memnun edemiyorsanız dağıtımda ciddi bir hata olduğu apaçık ortadadır. Aynı hatada ısrar etmekle ne amaçlanmaktadır, anlamak mümkün değil. Esasında zor olan bu kadar büyük paraları dağıtıp, hiç kimseyi memnun edememektir. Bürokrasi zoru başarmıştır” İfadelerini kullandı.

“Hiç Kimsenin Sağlık Çalışanlarına Saldırmaya Hakkı Yok”

Sağlıkta şiddet raporu hazırlayarak yaşanan olaylara karşı kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Durmuş, “Haziran ayından bugüne kadar 66 şiddet vakası yaşanmış, Sağlık çalışanlarının fedakârlığının dilden dile dolaştığı bir süreçte şiddet durmamış, 143 sağlık çalışanımız şiddetin kurbanı olmuştur. Hiç kimsenin o hastanenin camını çerçevesini kırmaya ve sağlık çalışanlarına saldırmaya, tehdit etmeye, zarar vermeye ve yaralamaya hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sorunlar Artık Tarihin Tozlu Raflarına Karışmalı

Yaşanan sorunlara karşı her platformda mücadele ettiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, “Sorunlarımız elbette var. Ama bu sorunlara karşı çözümlerimizi de irademizi de ortaya koyuyoruz. Aslında basit çözümleri olan sorunların, önerilerimize kulak verilerek artık tarihin tozlu raflarına karışması sağlanmalıdır. Bu sorunların çözümü lütuf değil, haktır. Bunun için siyasi irade artık sorunları kulak ardı etmemeli” değerlendirmesinde bulundu.

Şube Başkanı Özer: Sağlık Çalışanlarımızı Yalnız Bırakmadık

Mersin Şube Başkanı Hasan Özer ise yaşanan pandemi sürecinde sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Sahada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadelemizi sürdürüyoruz. Kurumlarda yaşanan sorunları yetkililere çözüm önerileriyle birlikte sunuyoruz. Biz böyle fedakâr insanlar için mücadele etmekten, onların yanında olmaktan hep gurur duyduk, gurur duymaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantı sonrası Mersin’de temaslarda bulunan Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ile beraberindeki heyet, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve Memur-Sen İl Başkanı Abdulla Çelik’i ziyaret etti.

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :