PROMOSYON FİYASKOSUNU KINIYORUZ...
13 Ağustos 2014, Çarşamba

 Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan personeli kapsayan ve Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliğince yapılan Banka Promosyon ihalesi tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır.

                08.07.2014 tarihinde yapılan ihale sırasında yapılan görüşmeler ve pazarlıklar neticesinde Kamu Hastaneler Birliği tam bir fiyaskoya imza atmıştır. Tam 44 gün boyunca defalarca uyarılarımıza rağmen hiç bir şey yapmayan ve son güne (11.08.2014) kadar bekleyerek zorunlu olarak ve komisyona üye olan sendika temsilcisinin ve diğer üye Uzm.Dr.Zafer TERZİ’nin  imzası olmayan Komisyon Tutanağı olmadan  sözleşme imzalayan Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanlığı suç işlemiştir. 1.795 çalışan arkadaşımız ilgilendiren bu sözleşme resmi olarak Başbakanlık genelgesine göre oluşturulan Promosyon Komisyonunun kararı olmadan kesinlikle imzalanamaz. Böyle bir vahim olay ancak Adıyaman Kamu Hastaneler Birliğinde olabilir. Çünkü bu güne kadar doğru düzgün yaptıkları bir işlem olmamıştır, olursa çalışanlarımız adına takdir etmesini de biliriz.

Ayrıca sözleşme yapılan ve personele verilecek olan para miktarı da bir sadaka niteliğindedir. Sendikamızın ısrarlı telebine karşın bu paranın da 6 aylık 6 taksit şeklinde 150 Tl olarak verilecek olması da sağlık çalışanlarımızla alay etmektir. Devletin, Başbakanlığın ve Sağlık Bakanlığımızın verdiği yetki ve kolaylıkları görmezden gelerek uygulamamak ve kullandırmamak, Toplu Sözleşme, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığının ilgili genelge ve yönergelerine açıkça aykırılık teşkil etmektedir. 

Mali İşler Başkanı Nadir Bilgin AKGÜL ile yaptığımız görüşmede olayın böyle gerçekleştiği ifade edilmiş ve sözleşme tarihinden 1 gün sonra (12.08.2014) Komisyon Kararı tarafımıza gönderilmiş, sadece komisyon başkanı tarafından imzalanmış olduğu görülmüştür. Buna göre:

1- Promosyon Paralarının personele peşin ödeme yapılamayacağı için,

2- Sözleşmeye varılan promosyon miktarı çok cüzi, yetersiz ve düşük bir para olduğu için

3- Komisyon üyesi Şube Başkanımız Abdulkadir BOZAN’ a bilgi verilmeden ve ayrıca komisyon kararı olmadan sözleşme imzalandığı için,

               KOMİSYON KARARI RED EDİLEREK İMZALANMAMIŞTIR.

                  Bu konuyla ilgili yasal yollara başvurulacak ve Sağlık Çalışanlarımızın hak ve hukukunun yenilmesine ve kendileriyle alay edilmesinin hesabı sorulacaktır. Bu kapsamda yetkilileri de görevlerini yapmaya çağırıyoruz, aksi halde görevlerini ihmal etmiş olacak ve dolaylı olarak onlar da sorumlu olacaktır. Sağlık Sen her zaman olduğu gibi bundan sonra da kim olursa olsun haklının yanında ve haksız ve yanlışların da karşısında olmaya devam edecektir.  

PAYLAŞ :