BANKA PROMOSYON FİYASKOSUNA FİYASKOLU SAVUNMA...
18 Ağustos 2014, Pazartesi

                  SAĞLIK SEN

ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANLIĞI

FİYASKOYA FİYASKOLU SAVUNMA

                 Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan personeli kapsayan ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince yapılan Banka Promosyon ihalesinin tam bir fiyaskoyla sonuçlandığını 12.08.2014 günü kamuoyuna basın açıklaması ile bildirmiştik.

Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise malesef konuyu araştırıp bir çözüm üretip, sorumlu olan Nadir Bilgin AKGÜL hakkında işlem yapması gerekirken, bu olayı örtbas edip başkalarını suşlamaya başlamıştır. Bir kurum başkanı açık hatası yanlışı ve kararı neticesinde 2000’ e yakın insanı mağdur eden bir yardımcısını neden ve hangi endişe ve saikle korur ve yanlışını gizler, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Futbol takımı tutar gibi devlet kurumu, milletin kurumları yönetilemez, çünkü Genel Sekreter daha önce de kendilerine iletilen her sorun ve sıkıntıda aynı refleksi göstererek, “biz etle tırnak gibiyiz” diyerek gerçek tavır ve tutumlarını ortaya koymuşlardır.

                Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bu promosyon anlaşması ile ilgili olarak da; komisyon üyesi olan Şube Başkanımız Abdulkadir BOZAN, defalarca görüştüğü ve acilen bir karar alınması gerektiği, çünkü Kadın Doğum Hastanesi, Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve 82.Yıl Devlet Hastanesi personelinin promosyon sözleşme süresinin geçmiş olduğu ve burada çalışanların bir an önce promosyon parası alması gerektiği ifade edilmiştir.

                 08.07.2014 ‘te yapılan promosyon ihalesinde Abdulkadir BOZAN tarafından komisyon ihale tekliflerinin mutlaka peşin ödeme şeklinde yapılması gerektiği ifade edilmiştir. Ancak Komisyon başkanı ve diğer üyesi ise sıkıntıların olacağı gerekçesiyle bu teklifi değerlendirmeye almayarak taksitli teklifler alınmıştır. Aradan geçen 34 gün süresince hiç bir işlem yapmayarak zaman kaybına ve personelimizin geç promosyon alamalarına sebep olunmuştur.

En son 12.08.2014 tarihinde saat 10,30 da Mali Hizmetler Başkanı Nadir Bilgin AKGÜL ile yapılan telefon görüşmesinde, Yapı Kredi Bankası ile 900 Tl ve 6 x 150 Tl ile dün yani 11.08.2014 tarihinde sözleşme amzaladıkları tarafımıza söylenmiştir. Bunun yanlış ve yasal olmadığı komisyon kararı olmadan sözleşme imzalayamayacağını, bunun kanunsuz olduğu ifade edilmiştir. Bunun üzerine öğleden sonra saat 14,30 da bir firma elemanı tarafından  sadece Nadir beyin imzasının olduğu komisyon kararı tarafımıza imza için getirilmiştir. Bu kanunsuz işlem tarafımızdan belgelenerek fotokopisi alınmış ve komisyon kararı olmadan sözleşme imzalanmadığı için bu kararın kendilerine ve tüm personele saygısızlık olduğu ifade edilerek imzalanmamış ve red edilmiştir.

 Daha sonra mesai bitiminde Adıyaman Yapı kredi Bankası müdiresi ve banka şefi ile görüşülerek bu sözleşmenin bir örneği istendiğinde, banka yetkilileri sözleşmenin dün (11.08.2014) imzalandığını ancak tarih konusunda bir değişiklik olacağı için sözleşme örneğini veremeyeceklerini, ancak işlemlerin başlatıldığını, Ağız Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarının listesinin geldiği ve bunlar adına hesap numaraları açıldığı, diğer personel listelerinin de yarın geleceğini ve bunlar adına da hesap numalaraları açılacağı ifade edilmiştir.

 

Şimdi Sağlık çalışanlarımızın yetkili sendikası ve komisyon üyesi olarak biz soruyoruz

1-      Sözleşme imzalandıktan 1 gün sonra komisyon kararı neden alınmaya çalışılmıştır?

2-      Komisyon üyeleri ya da sendikamız 34 gün boyunca neden bilgilendirilmemiştir?

3-      Başka bir banka tarafından verilen 840 Tl peşin para 3 yılda ödenecek olan 900 TL’den cazip ve yüksek değil midir?

4-      Eğer savunma yaptıkları gibi sözleşme komisyon kararından 1 gün önce imzalanmadı ise, neden ADSM personeline hesap numaraları açılmıştır?

5-      Komisyon kararı 12.08.2014 te imza için bize gönderildiği halde neden 08.07.2014 tarihinde imzalandığı gibi gösterilmiştir

6-      Nadir bey tarafından bankalara taksitli teklif mektubu sendikamızın bilgisi dışında dönderildiği halde, neden bunu sendika istedi diye karalama yapılmıştır?

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği derhal bu yanlışını kabullenip yetkili sendika Sağlık Sen’den ve tüm sağlık çalışanlarımızdan özür dilemeli, bu yanlışın sorumlusu Nadir bey hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmalı ve çalışanlarımızın hemen tamamının talebi ve isteği olan ve peşin ödeme teklif eden Akbank la (Bu bankada kredi, kredi kartı, otomotik ödeme talimatları olduğu ve banka altyapısının daha iyi olmasından dolayı) anlaşma yapılarak sözleşme  sağlanmalı ve acilen personelimize promosyon parası ödenmelidir.

 

                                                                                                            17.08.2014                                                                                                                     Abdulkadir BOZAN                                                                                                 Sağlık Sen AdıyamanŞube Başkanı


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :