DOKTOR’A YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUZ...
01 Ocak 1970, Perşembe

                DOKTOR’A YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUZ

                       Sağlık Çalışanlarımıza yönelik şiddet malesef durmuyor. Sağlık çalışanlarının görevini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan şiddet, sağlıkta en büyük sorun olmaya devam ediyor. Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Yard. Doç.Dr.Mehmet TEKİN, malesef yine başka bir sağlık çalışanı tarafından fiziki saldırıya uğramıştır, bunu kınıyoruz, asla kabul etmiyoruz.

                         Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 binasında (Kadın Doğum ) Hastanesinde görev yapan ve yoğun bakımda görevli doktor arkadaşımıza, evvelki gece saat 11.00 civarında sendikal seçim ziyareti ve çalışma için hastaneye giden ve kalabalık bir grupla Yoğun bakıma giren arkadaşların orda görevli Dr.Mehmet TEKİN ile tartışması sonucunda, o gurptan bir kişinin fiziki saldırısı gerçekleşmiştir.  

Sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun istenmeyen şiddet olayını Sağlık Çalışanların yetkili temsilcisi olarak kınıyoruz, lanetliyoruz. İnsanların hayatlarını kurtarmak için bu kadar büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza böyle bir davranışın sergilenmesi kesinlikle yanlış ve asla olmaması ve düşünülmemesi gereken bir olaydır. Çünkü herkes bilmelidir ki, Şiddet asla bir hak değildir ve şiddet asla bir çözüm değildir, olamaz.

Ayrıca bu şiddet olayını gerçekleştiren kişinin bir sağlıkçı olması ve hele hele bir sendikacı adayı olması bizleri bir kez daha üzmüş ve yaralamıştır, kesinlikle olmaması gereken bir olay.

Bu bakımdan bir kez daha düşünmeli sağduyulu hareket edilmeli asla böyle durumlarla karşı karşıya gelebilecek ortamlara fırsat vermemeliyiz. Sağlık açlışanlarımıza ve özellikle sendikamızın  seçimlerine aday olan tüm arkadaşlara özel ricamız ve talimatımız, kesinlikle kurum ziyaretleri yaparken, o işyerinin sağlık hizmetini aksatmayacak, engellemeyecek şekilde uygun saat ve uygun kişi sayısı ile yapmaları ve kesinlikle sağlık çalışanlarımızı sıkıntıya sokacak çalışma, ısrar ve her türlü etik olmayan söylemlerden uzak durmalarıdır.

                        Sağlık Çalışanlarının temsilcisi ve yetkili sendikası Sağlık Sen olarak, Doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, bu olaydan dolayı üzüntü ve rahatsızlığımızı belirtiyor ve böyle bir olayın bir daha asla yaşanmamasını ve sağlıkta şiddetin tamamen son olmasını temenni ediyoruz.

 

                                                                                                            04.08.2014

                                                                                                     Abdulkadir BOZAN

                                                                                                Sağlık Sen Şube Başkanı

PAYLAŞ :