KAHTA’DA YAŞANAN ŞİDDET OLAYINI KINIYORUZ !...
05 Kasım 2014, Çarşamba

KAHTA’DA YAŞANAN ŞİDDET OLAYINI KINIYORUZ !

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin BARUTÇU ve yönetim kurulu üyeleri, Kahta ilçesinde hastaya yardım ederken, 2 bayan acil tıp teknisyeni arkadaşlarının darpedilmesi olayını kınadı.
Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin BARUTÇU, yeni bir şiddet olayıyla karşı karşıya olunduğunu ve sağlık çalışanına şiddetin çirkin yüzünü bu sefer de Kahta ilçesinde gösterdiğini söyledi.
Yaşanan fiili şiddeti lanetlediklerini söyleyen Yasin BARUTÇU, açıklamasında şunları kaydetti:
“Kahta 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda çalışan 2 Bayan Acil Tıp Teknisyeni arkadaşımız, bir vaka sırasında hastaya yardım ederken hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Acil tıp teknisyeni arkadaşlarımız bu olay esnasında, ayakkabılarını dahi giyemeden bulundukları evden kaçmış, hasta sahipleri ambulansa dahi saldırmıştır. Bu fiili şiddet olayını lanetliyoruz.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet maalesef hız kesmeden devam ediyor. Son yıllarda alınan tedbirlere ve caydırıcı uygulamalara rağmen yine de şiddet çirkin yüzünü göstermeye devam etmektedir. Yine bazı zavallı insanlar, bayan sağlık çalışanlarına bile şiddeti bir hak arama ve cezalandırma yolu olarak görüp, uygulamaktan geri durmamaktadırlar. Şiddet asla bir hak arama yolu değildir ve olamaz. Bunu yapanlar sonucuna katlanacak ve şiddetin bir hak olmadığını göreceklerdir.
Bu şiddet olayına karşın yasal resmi işlemler başlatılmış olup, gerekli her türlü hukuki yardımda bulunulacaktır. Bu tür ilkel yollara başvuran kişilerin hakkettiği cezaya çarptırılması için gerekli her türlü işlem yapılacaktır.
Biz de Sağlık Sen Adıyaman Şubesi olarak; bu olayda ve tüm şiddet olaylarında sonuna kadar üyelerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Bu tür üzücü olayları sonuna kadar takip edecek ve sonuçlandırılması için gerekli her türlü desteği vereceğiz’’ dedi.
29.10.2014 
Yasin BARUTCU
Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı

PAYLAŞ :