“DÖNER SERMAYE SİSTEMİNDE UYGULAMA BİRLİĞİ SAĞLANMALI”
08 Aralık 2019, Pazar

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye sisteminden artık hiç kimsenin memnun olmadığını belirterek, Türkiye genelinde döner sermaye sisteminde uygulama birliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

İzmir 1 No’lu Şube’nin düzenlediği İl Divan Toplantısına Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, özellikle döner sermaye ücreti ödemelerinde yapılan adaletsizliğe değindi. Döner sermaye sisteminin son kullanma tarihinin geçtiğini ifade eden Durmuş, tamamen çökmüş durumda olan bu sistemin acilen günümüz ekonomik şartlarına göre yeniden oluşturulması gerektiğini ifade etti. Türkiye genelinde döner sermaye ödemelerinde uygulama birliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Durmuş, “Bu şekliyle döner sermaye sistemin kimseyi memnun etmiyor. Şuanda sağlık alanındaki en büyük sorunların başında döner sermaye sistemi geliyor. Sağlık-Sen olarak bu konunun çözümü noktasında yoğun şekilde çalışmalarımız var. Uzman bir ekip ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz, en kısa sürede de döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlikler ve haksızlıkların giderilmesi için verdiğimiz mücadelenin meyvelerini alacağımıza inancımız tam” şeklinde konuştu.  

“Personel Alımı Tek Seferde Ve En Erken Dönemde Yapılmalı”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 17 bin 689 sağlık personeli alımına da değinen Semih Durmuş, istihdam yetersizliği nedeniyle hem çalışan sağlık çalışanlarının hem de atama bekleyen sağlık çalışanı adaylarının mutsuz olduğunu ifade etti. Hızlı bir şekilde yapılacak alımlarla bu sorunların önüne geçilebileceğini aktaran Durmuş, “Sağlık-Sen olarak personel alımının tek seferde ve en erken dönemde yapılmasının ağır iş yükü ile çalışan sağlık çalışanlarına taze kan olacağına inanıyoruz. Aynı zamanda bu alımları 4 göz ile bekleyen gençler de bu adımlarla sevindirilmiş olacak. Sağlık hizmetinin daha kaliteli verilmesi için bir an önce harekete geçilerek bu alımların yapılması gerekiyor” dedi.

Şube Başkanı Yıldırım: Yoğun Mesai, Çalışanın Psikolojisini Olumsuz Etkilemekte

İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım ise toplantıda yaptığı konuşmada özellikle İzmir’de hemşire ve yardımcı sağlık personeli eksiği bulunduğunu ifade etti. Bu eksiklikler nedeniyle sağlık çalışanlarının daha fazla çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Yıldırım, “Sürekli hale gelen yoğun mesai saatleri çalışanın psikolojisini ve aile yaşantısını olumsuz etkilemektedir” dedi.

Toplantıya ayrıca Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir,  Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar  ve Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Uçaş katıldı.

İzmir 1 No’lu Şubesi’nin İl Divan Toplantısı öncesi Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ve beraberindeki heyet İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop’u ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret ettiler. Ziyaretlerde sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getiren Durmuş, döner sermaye sisteminin acilen revize edilmesi gerektiğini vurguladı. 

PAYLAŞ :