“Şiddete Karşı Sağduyuyu Zihinlere Yerleştirelim”
02 Kasım 2019, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddetle burun buruna kaldıklarını belirterek, “Şiddet olaylarının engellenmesi için bizde üzerimize düşeni yapmaya, diyalog kültürünü ve sağduyuyu zihinlere yerleştirmeye hazırız. Yetkililer şiddet olaylarının önlenmesi için artık üzerine düşeni yapmalı caydırıcı önlemler almalı.” dedi.

Aydın İl Divan Toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yusuf Dural’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

“Sorunlara Çözüm Bulunana Kadar Bizlere Rahat Uyku Yok”

İl Divan Toplantısında konuşan Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının çözülmeyi bekleyen birçok sorunu olduğunu belirterek, “Bu zamana kadar birçok sorunun çözülmesinde Sağlık-Sen’in imzası var. Biz yapılanlar için teşekkür ediyoruz. Ama çözülmeyi bekleyen sorunlar içinde mücadele ediyoruz. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın en çok mağdur olduğu konu döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik. İcâp nöbetinden lisans tamamlamaya, nöbet ücretlerinden sözleşmelilere kadro verilmesine ve ek ödemeye kadar birçok sorun çözüm bekliyor. Bu sorunlara çözüm bulunana kadar bizlere rahat uyku yok.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer Üzerine Düşeni Yapmalı”

Sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarına değinen Durmuş, yaşanan şiddet olaylarına karşı artık tahammüllerinin kalmadığını belirtti. Durmuş devamında şunları kaydetti: “Bizler milletimizin sıhhati için gece gündüz demeden ter akıtıyoruz. Ama son dönemlerde sağlık çalışanları şiddetle burun buruna. Bu şiddeti önlemek için herkes üzerine düşeni yapmalı. Şiddet olaylarının engellenmesi için bizde üzerimize düşeni yapmaya, diyalog kültürünü ve sağduyuyu zihinlere yerleştirmeye hazırız. Yetkililer şiddet olaylarının önlenmesi için artık üzerine düşeni yapmalı caydırıcı önlemler almalı.”

“Üyelerimiz İçin Ter Akıtmaya Devam Edeceğiz”


Toplantıda konuşan Aydın Şube Başkanı Abdulbaki Karaer, sahanın nabzını tutarak sürekli üyeleri ile kucaklaştıklarını dile getirerek, “Bizler sağlık çalışanları arkadaşlarımızın yüzlerinin gülmesi için ter akıtıyoruz. Sağlık-Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada üyelerimizin sorunları için ter akıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıya Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul Üniversite Şube Başkanı İsmail Çor, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Bursa Üniversite Şube Başkanı Eser Yıldırım, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu katıldı.

PAYLAŞ :