Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı
08 Nisan 2019, Pazartesi

     Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un katılımıyla Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi tarafından Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş,  Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, yönetim kurulu üyeleri, İl İlçe teşkilat ve şube başkanları, işyeri temsilcileri ve üyeler katıldı.

Oldukça yoğun katılımın olduğu ve coşkulu geçen toplantı Saygı Duruşu İstiklal Marşının ardından toplantının açılış konuşmasını yapıldı.

"SAĞLIK- SEN OLARAK TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SENDİKASIYIZ"

Açılış konuşmaların ardından kürsüye çıkan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sendikacılıkta nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve sağlık çalışanları olarak sorunlara değineceğini belirtti.

Durmuş, şöyle devam etti:

"2-3 yıl boyunca geceleri uzun uzun sohbetlerimiz muhabbetlerimiz oldu. Ben onun kıymetli eşinden hakkını helal etmesini istiyorum. Gerçekten onların özelinden çalmıştık. Ama kendimizi bir aile olarak görmüş olduğumuz Sağlık-Senimiz de daha iyi noktaya taşıyabilmek için bu işe gerçekten gönlünü vermiş bu işe gerçekten fedakarlık yaparak zamanını ayıran özellerinden çalan çok değerli başkanlarıma çok değerli temsilcilerime bir kez daha desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sendikacılık yapıyoruz burada yapacağımız konuşmada birinci konu sendikacılık yapıyorsak nelere dikkat etmemiz gerekle alakalı bir iki hususun altını çizmek istiyorum. Onun akabinde sendikacılık olarak yaşadığımız sağlık çalışanları olarak sorunlardan bahsetmek istiyorum ve bundan sonraki süreçte bu soruların çözümü için neler yapabileceğimizi hakkında bilgi vererek huzurlarınızdan ayrılacağım. Değerli arkadaşlar bu sendikanın kurucusu merhum Mehmet Akif İnan gerçekten sendikayı kurarken kurmuş olduğu bir cümle var ki; Türkiye'nin geleceğini inşa edecek erdem hareketi olarak tanımlamıştır. Erdemliğin manasına baktığımda ise yani yöneticilerin bir takım özelliklerinden bahsetmiştir. Yıpranma payıyla alakalı biz 2012 yılından beri mücadele veriyoruz. 2018 yılında elde ettik. Arzu ettiğinizde mutlak mücadelenizin sonucuna ulaşıyorsunuz kolay olmuyor. Bir diğeri düşündüklerini ifade edecek üsluba sahip olacak üslup bizim için önemli düşüncelerimizi ifade ederken üslubumuza dikkat etmemiz gerekiyor. Çalışanların haklarını ve menfaatlerini korunması noktasında idareyle yapacak olduğumuz görüşmelerde üsluplarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Şayet en son söylememiz gerek bir sözü ilk başta söylersek bodoslama gittiğimizde yapmayı istediğiniz işleri bile yapamıyor haklı olduğunuz konuda bile haksız konuma düşüyoruz. Bakın bugün Sağlık- Sen olarak Türkiye'nin en büyük sendikasıyız. 250 bin üyemiz var. Sağlık çalışanlarının önemli bir kesiminin teveccühünü kazanmış durumdayız. Ancak bizim hizmet kolumuzda 28 tane sendika var. Aynı hedef kitlesine yönelik çalışıyoruz. Onun kapısına bizim gittiğimiz gibi diğer sendikalarda gidiyor üyelik teklif ediyor üyeliklerini alıyorlar.”dedi.

 

 

Daha sonra kürsüye çıkan Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, 2 Eylül’de 5’inci genel kurulu gerçekleştirdiklerini söyledi.

-"TÜRKİYE'DE BÜTÜN CAMİLERDE EZANLARI OKUYAN DİYANET-SEN BAŞKANLARIMIZDI"

Barutçu, şunları kaydetti:

"5. Olağan genel kurulumuzdan sonraki ilk divan kurulu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle bizi tekrardan yönetime seçtiğiniz ve bize her zaman destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlere teşekkür etmemin yanında her zaman Rabbimede şükrediyorum. Şükürler olsun ki, sizler gibi değerli yol arkadaşlarım ve dava kardeşlerim var. bizim sizlerle olan bu kardeşliğimiz Allah'ın izniyle ne pazara nede mezara kadar sürecektir. Allah'ın izniyle sizlerle olan bu kardeşliğimiz mahşere kadar sürecektir. Biz kurulduğumuz günden bu yana hakkın, emeğin, insanca ve onurluca yaşamanın mücadelesini verdik. Sadece kendimizi ilgilendiren değil. Bütün toplumu ilgilendiren bütün toplumun ortak sorunlarınada değindik. Nerede ezilen, nerede mağdur edilen nerede hakkı gasp edilen varsa orada olmayı kendimize şiar eyledik. Ne zaman birileri bu ülkenin demokrasisini kesintiye uğratmak isterse, birileri bu ülke üzerinden oyun oynamaya kalkarsa bütün şer odaklarının karşısında Memur-Sen Teşkilatları olarak dimdik durduk.  Darbe kalkışmasında meydanlara inen ilk Sivil Toplum Örgütü Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızdı. Türkiye'de bütün camilerde ezanları okuyan Diyanet-Sen başkanlarımızdı. Allah'a şükürler olsun ki; bizde bu davanın neferleriyiz ve bu davanın içerisindeki gönül erleriyiz."

-"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ PERFORMANSTAN KAYNAKLANAN ÇOK CİDDİ SIKINTILARI VAR"

Barutçu, genel başkana son dönemlerde sağlıkta sıkıntılar olduğunun altını çizdiğini belirterek, “Özellikle sizlerin bana ilettiği öncelikli olarak yapılması gerekenleri müsaadeniz olursa iletmek istiyorum.   Ek ödemelerde çok ciddi derecede sıkıntılar var. Sağlık çalışanların performan ödemelerinden kaynaklanan çok ciddi sıkıntılar var. Tabiri caizse hiç performans almıyorlar. İkincisi çıktığı zaman yıpranma payı güzel bir kazanımdı ama geçmişe yönelikte yapılması noktasında yine talepleri var. 3600 Ek göstergenin bütün sağlık çalışanlarını kapsaması noktasında talebimiz var. Görevde yükselme sınavlarıyla ilgili taleplerimiz var. Hizmetli kadrosunda olup fiilen memurluk yapan arkadaşların VHKİ kadrosuna geçişiyle ilgili taleplerimiz var. Personel ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerimiz var. Aile hekimliklerindeki nüfus düşüklüğüne oranla maaş ödeme Katsayılarının arttırılması ve bütün sözleşmeli çalışanların kadroya geçilmesi taleplerimiz var. Bunlar gibi sayamayacağım birçok talebimiz daha var  ama onları yazılı olarak takdim edeceğiz inşallah.” dedi.

-"15 MAYIS DÖNEMİ SENDİKACILIĞI YAPMIYORUZ"

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ise şunları ifade etti:

"Yasin kardeşime çok teşekkür ediyorum. Yasin kardeşim gerek sivil toplum örgütü nasıl olmalı nerede nasıl hangi refleksi gösterdiği hangi olaylara karşı dik duruş gösterdiğini çok güzel açıkladı. Sendikal olarak karşılaştığımız sorunlarda tek tek aktardı. Ben hep şu örneği veriyorum sendikacılık yaparken 15 Mayıs dönemi sendikacılığı yapmıyoruz. 14 Nisan istifalar sendikacılığı yapmıyoruz. "

 

 

-"ADIYAMAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki’de Adıyaman’ın kendileri için önemine değinerek, "Tabiî ki Adıyaman bizim için önemli Yasin kardeşimiz genel başkanlığımız önderliğinde ilk yola çıktığımız ekibin içerisinde bizimle her zaman bizden yaşça küçük olmasına rağmen tecrübesi zaman zaman bize önümüzdeki yapacağımız faaliyetlerde yol göstermiştir. Engin tecrübesinden ciddi anlamda yararlanmışızdır. Bir sendikacı nasıl olmalıdır derseniz Yasin gibi olmalıdır diyorum."dedi.

Genel Başkan Semih Durmuş;

Sağlık Senin bütün kazanımlarını ve toplu sözleşmede bulunacakları talepleri teker teker anlatarak süreçle ilgili Sağlık Sen temsilcileriyle istişarede bulundu.




PAYLAŞ :