BAŞKAN BARUTCU; GÜVEN TAZELEDİ
03 Eylül 2018, Pazartesi

Başkan Barutçu:"Milletinden Kopuk Emeğin Gündemine Yabancı Sendikacılığı Hep Birlikte Tarihin Çöplüğüne Gönderdik"


Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Yasin Barutçu, Sağlık Sen Adıyaman Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunda güven tazeledi.


Sağlık Sen Adıyaman Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunda tek listeyle giren Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, yeniden başkan seçildi.


İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen genel kurula Adıyaman Memur-Sen Kurucu Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Mutlu Kaya, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Osman Aydın, Halk Sağlığı Başkanı Dr. H. Mustafa Kutlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Emre Çalgan, Ankara 6 Nolu Şube Bşk. Umut Gümüşay, Ankara Üniversitesi Şube Başkanı. Ercan Öztürk, Gaziantep Şube Başkanı M.Ali Arayıcı, Gaziantep Üniversitesi Şube Başkanı Cuma Kerkez, Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, Elazığ Üniversitesi Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Kilis Şube Başkanı Hüseyin Özcan ve Sağlık-Sen yönetimi ile üyeleri katıldı.


Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurul açılış konuşmalarıyla devam etti.
Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Yasin Barutçu, yaptığı konuşmada;

 Sağlık-Sen olarak kuruldukları günden bu yana hakkın, emeğin, insanca ve onurluca yaşamanın mücadelesini verdiklerini söyledi.
Bütün toplumu, insanlığı ilgilendiren kurumlara benzediklerini ifade eden Barutçu, "Sağlıkta çözümlenmemiş bir çok problemi yetkili olduğumuz 2009 yılından buyana hep beraber çözdük. Yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemeleri, döner sermaye, nöbet ve icap ücretlerinde artış ve bunlar gibi bir çok problem yetkili olduğumuz dönemde çözüldü ve çözülmeye devam etmektedir. Hak mücadelesinde onlarca yılı geride bırakmış bir sendikal hareket olarak milletinden kopuk emeğin gündemine yabancı sendikacılığı hep birlikte tarihin çöplüğüne gönderdik." dedi.
İnsanı merkeze alarak adalet, özgülük ve eşitlik temelinde büyüyen bir Türkiye için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Barutçu, halka ve sağlık çalışanlarına layık olma adına Türkiye’nin değişim yolculuğunun birer neferi olduklarını ifade etti.
15 Temmuz darbe girişiminde millet iradesine yapılan hain darbe girişimine ilk dakikadan itibaren göğüslerini vatana siper ettiklerini kaydeden Barutçu, şöyle devam etti:
Göğsümüzü vatanımıza siper etmek için meydanlara akın ettik. Binlerce üyesine mesajlar gönderip meydanlara davet edip Türkiye'nin ilk sivil toplum kuruluşu olduk. Günlerde demokrasimize ve millet iradesine sahip çıkma adına aziz milletimizle birlikte milli irade nöbetleri tuttuk" 


"KARDEŞ KURULUŞLARLA ARAYI İYİ TUTMALIYIZ"
Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin de insanın kendi başına bir şey ifade edemeyeceğini ancak etrafındakilerle bir şey ifade edebileceğini belirtti.
Yaşamında bir çok görev yürüttüğünü anımsatan Dağtekin, şöyle konuştu:
İster sendika, ister parti bana da öyle bir imkan doğdu ki; hem Memur- Sen Kurucu Başkanlığı nasip oldu hem MÜSİAD kurucu başkanlığı nasip oldu. Hem Ak Parti'nin il başkanıyım her cepheden baka bilme imkanım oldu. Kendimde bir empati yapma o tarafa bu tarafa bakma imkanım olduğundan bir siyasici olarak sendikaya baktığımda sendikacıyken partiye baktığımda şimdi hepsini görebiliyorum, kareleri yerine oturtturabiliyorum. Bence bunların hepsinde bir ilgi eksikliğimiz var bir birimizle ilgili olmamız gerekiyor. İçimizdekini bir birimize rahat söyleyebiliriz. Kapıyı çalabilmeliyiz. Sayın Yasin Barutçu beyde bu var fazlasıyla var kapı çalmayı biliyor, gönül almayı biliyor. Kapısına gitmeyi biliyor bir daha gitmeyi biliyor. Ve bütün yerlerde yer edinmeyi biliyor ama bir diğeri bunu çok başaramıyor. Uzak yaşayabiliyorlar. Benim bu noktada önerim, lütfen geçmişinizi unutmamak adına birde kardeş kuruluşlarla iletişim mutlaka iyi tutmak bir de şu husus çok önemli, kendi yaptığınız işin hakkını verip, Allah'ım bana burası nasip oldu, onun hakkını verdim vicdanım rahat diyebilmektir. 
"TÜRKİYE'DE SAĞLIK ALANINDA YENİ BİR UFUK AÇTI"
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Erdoğan Öz ise Sağlık hizmetinin bilindiği üzere 365 gün 24 saat kesintisiz bir hizmet olduğunu vurguladı.
"Sağlık hizmetlerinin hem nitelikli, kaliteli, hem yaygın ve ulaşılabilir en önemlisi sürdürülebilir olması çok ama çok önemli" diyen Öz, şunları kaydetti:
“Son 15 yılda Türkiye'de sağlık hizmetleri sunumu dünyaya emsal teşkil edecek şekilde yeni bir anlayışı karşımıza getirdi. Bu anlayışla birlikte sağlık hizmetinden memnuniyet oranları 15 sene öncesinde yüzde 39 iken şuan için Türkiye genelinde yüzde 74'e Adıyaman özellikle son birkaç yılda fiziksel iyileştirmeler, tesisatlar, donanım, personel takviyesi ve yeni branşların eklenmesiyle birlikte Türkiye ortalaması yüzde 10 üzerinde yüzde 84 olarak gerçekleşti. Burada en az bu kadar önemli olan hasta memnuniyetinden ayrılmaz bir parçada sağlık çalışanı demektir. Burada sağlık hizmeti alan vatandaş memnun olabilmesinin yolu sağlık hizmeti sunan kişilerin sağlık çalışanlarının mutlu olması memnun olması memnuniyet oranının yüksek olmasından geçiyor. Siz sağlık hizmeti sunan kişiyi huzurlu barış ortamında maddi manevi acıdan her yönden kendini rahat hissettiği ortamda ancak güzel, düzenli bir sağlık hizmeti sunmasını bekleyebilirsin. İşte burada devreye sendikalar giriyor. Son 15 yıl içerisinde özellikle Sağlık-Sen'in destekleri çabalarıyla birlikte sağlıkta gelinen noktada yeni sağlık politikaları geliştirilmesi düzeltilmesi gereken noktaları göstermesi işaret edilmesi destek verilmesi bununla birlikte sağlık çalışanlarının memnuniyetinin göz önünde bulundurulması çok ama çok önemlidir Sağlık-Sen bunu başardı ve gerçekten Türkiye'de sağlık alanında yeni bir ufuk açtı."

ifadelerini kullandı....




PAYLAŞ :